Меню

Підписання Протоколу про наміри та співпрацю між ХАРКІВСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ ЕКОНОМІЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ СЕМЕНА КУЗНЕЦЯ та компанією DAI Global LLC в рамках проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

24 травня 2021 р. відбулося підписання Протоколу про наміри та співпрацю між ХАРКІВСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ ЕКОНОМІЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ СЕМЕНА КУЗНЕЦЯ та компанією DAI Global LLC в рамках проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Метою Проєкту є розробка стійкішою до кібератак критично важливої інфраструктури України через формування взаємовідносин довіри та співпраці між органами влади, приватним бізнесом, науковою спільнотою та громадянським суспільством у сфері кібербезпеки.


У рамках проєкту викладачі кафедри Кібербезпеки та інформаційних технологій пройдуть підготовку, яка дасть їм змогу організувати та проводити навчальний процес у сфері кібербезпеки відповідно до передового досвіду, дасть нагоду збільшити кількість студентів, які навчаються за освітніми програмами з кібербезпеки, розширити масштаби та якість кваліфікаційних та сертифікаційних навчальних програм з кібербезпеки, здатних забезпечити країну талановитими резервами людського капіталу.


Проєкт дозволить перейти від традиційної педагогіки на основі проведення лекцій до експериментального навчання шляхом затвердження практичних навчальних (тренінгових) програм, що ґрунтуються на наданні студентам доступу до навчальних лабораторій (кіберполігонів). Це дасть їм змогу навчатися та водночас активно розвивати свої навички з визначення та протидії реальному шкідливому програмному забезпеченню в широкому діапазоні мереж з моделюванням реальних ситуацій.